Sunocean Kobe
Image default
Business / Transportation and Logistics

Welke producten kunnen worden gemaakt met spuitgieten?

Het proces van spuitgieten is zeer veelzijdig en kan een groot aantal onderdelen produceren voor de meest uiteenlopende toepassingen. Bij het maken van een product dat gegoten kunststof onderdelen nodig heeft, heeft u, afhankelijk van het type toepassing en het type onderdeel dat u wilt produceren, de keuze uit verschillende processen. Een van de meest populaire processen om hoge kwaliteit en kosteneffectieve kunststof onderdelen te bereiken is spuitgieten.

Spuitgieten zeer interessant voor grote hoeveelheden

Spuitgieten is een productieproces voor het produceren van onderdelen in grote hoeveelheden – van duizenden tot miljoenen. Gesmolten hars wordt in een holle mal geïnjecteerd tot het volledig gevuld is. Het spuitgietproces maakt gebruik van hoge temperatuur en extreme druk om het interieur voldoende te vullen met gesmolten plastic hars of vloeibare polymeren. De vormen worden vervolgens gekoeld om afgewerkte kunststof onderdelen vrij te geven. Het proces is zeer veelzijdig en kan een groot aantal onderdelen produceren voor een grote verscheidenheid aan toepassingen.

Typische producten gemaakt met spuitgieten

Kunststof flessen zijn het meest voorkomende product dat jaarlijks door miljarden mensen wordt gebruikt, variërend in verschillende vormen en maten. De plastic flessen voor drinkwater en andere dranken worden doorgaans gemaakt van polyethyleentereftalaat (PET), omdat het materiaal zowel sterk als licht is.

Elektronische behuizingen worden ook heel vaak vervaardigd door middel van spuitgieten. De professionals van HSV TMP maken deze producten veelal. Ze worden gebruikt in apparaten zoals afstandsbedieningen, computers, televisies, medische apparatuur en andere elektronische componenten voor de consument.

Speelgoed: Stelt u zich een bouwmateriaal voor dat licht van gewicht en duurzaam is en niet corrodeert; het is er in vele maten en kleuren en is ontworpen voor een eenvoudige en nauwkeurige montage. Het Lego merk van bouwsteen dat door iedereen wordt herkend, is gemaakt van stevigere kunststofkorrels die worden verhit tot ze vloeibaar worden en vervolgens worden geïnjecteerd in metalen mallen waarin de kunststof afkoelt en stolt in een noppenbaksteen of een andere vorm. Maar wat belangrijk is, is dat elke steen en elk onderdeel nauwkeurig gegoten wordt zodat ze allemaal in elkaar passen. Het is een precisieproduct dat verkrijgbaar is in vele kleuren, vormen en maten.

En zo zijn er nog veel meer markten en producten die gebruik maken van het proces van spuitgieten. Bent u geïnteresseerd geraakt en op zoek naar een partner die u kan helpen een kunststof product te ontwerpen en maken? Neem dan vooral contact op met HSV TMP voor meer informatie.