Vespa is het beroemde scooter merk uit Italië. Er is geen enkele scooter met zo’n iconische uitstraling als de Vespa. Deze scooter werd in 1946 gelanceerd door Piaggio, die voorheen bezig was met de bouw van vliegtuigen. Ze hebben dus ervaring met kwalitatief hoogstaande vervoermiddelen, en de Vespa is daar een goed voorbeeld van. Decennia later kwam de Vespa S op de markt, een sportieve uitvoering op basis van het klassieke Vespa design. De Vespa S heeft als inspiratie gediend voor vele kopieën, import retro scooters die opvallend veel lijken op de Vespa S.

 

Vespa S of Vespa Sprint?

In de loop der jaren heeft Vespa zoveel modellen op de markt gebracht dat het af en toe een beetje verwarrend kan zijn. De Vespa S is het oude model, deze werd opgevolgd door de Vespa Sprint. Die is nu te bestellen. Beide modellen zijn voorzien van een klein en sportief stuur, de vormen zijn iets minder rond van de Vespa LX en Vespa Primavera, en het design is wat sportiever. Technisch gezien gaat de Vespa Sprint verder waar de Vespa S ophoudt, het is wederom een waardige opvolger van een kwalitatief hoogstaande lijn scooters.

 

Budget retro scooters

De laatste jaren zijn “namaak” Vespa scooters erg populair geworden. Vooral vanwege de prijs, rond de duizend euro koop je een scooter die veel lijkt op een Vespa S. Kijk maar naar de Riva Sport S of de Turbho RL-50S, je ziet direct dat ze gebaseerd zijn op de bekende Vespa modellen. Deze budget scooters hebben een kunststof overkapping in plaats van plaatstaal en hebben wat oudere technologie onder de kap. Voor een lage prijs kun je toch genieten van een leuke scooter als een echte Vespa toch echt boven jouw budget uitsteekt. In de scootershop kun je de modellen bekijken en vergelijken, dan zie je de overeenkomsten en de verschillen in één oogopslag.