Een goedkope eiken vloer is puur, betrouwbaar, persoonlijk, krachtig, duurzaam en geeft veel karakter aan uw thuis en beperkt zich niet tot de woonkamer. In tegenstelling tot wat velen denken, kan een Eiken vloer zelfs in een keuken gelegd worden. Hij is goed bestand tegen intensief gebruik en wordt zelfs mooier daardoor. Een Eiken vloer vraagt weinig onderhoud. Gebruik echter bij voorkeur geen emmer sop en dweil. Want (veel) water is funest voor de beschermende toplaag. Bij Bax Houthandel hebben ze alle kennis in huis om al uw vragen op het gebied van onderhoud te beantwoorden.

Een Eiken vloer vraagt subtiele aandacht

Al zijn Eiken vloeren duurzaam en goed bestand tegen intensief gebruik, enige aandacht is hierbij wel noodzakelijk. Niet alleen een hoogglans vloer kan meer imperfecties tonen wanneer bijvoorbeeld de vloer wordt belast door met schoenen met hoge hakken over de vloer te lopen. Een hoge hak betekent puntbelasting. Bijvoorbeeld: een olifantenpoot levert minder druk per cm2 dan de druk die een hoge hak per cm2 uitoefent. Alsof u een hamer ter hand neemt en daarmee de Eiken vloer bewerkt.

Een Eiken vloer reageert

Een Eiken vloer is gevoelig voor temperatuurwisselingen in en de luchtvochtigheid van de ruimte waarin de vloer ligt. Krimpen en uitzetten, bijvoorbeeld in de wintermaanden ten opzichte van de zomermaanden, is heel normaal. Gedurende de wintermaanden wordt uw huis verwarmd, bij een droge lucht als het aanwezige vocht in de vloer verdampen, met als gevolg het krimpen van de planken. In de lente en in de zomer, neemt de luchtvochtigheid in uw huis toe, met als gevolg dat de kieren die in de koudere maanden zijn ontstaan, weer (deels) zullen verdwijnen. Dit is een heel natuurlijk proces. Dat betekent zeker niet dat de planken die gebruikt zijn voor uw Eiken vloer niet in orde zouden zijn. Bax Houthandel raadt een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 26 graden in uw huis aan. De relatieve luchtvochtigheid is het meest optimaal voor een Eiken vloer wanneer deze tussen de 45 en 60 procent schommelt bij een constante luchtstroom over de Eiken vloer.

Meer informatie treft u uiteraard aan op de website van Bax Houthandel, of u brengt een bezoek aan de showroom in Barneveld (hoofdvestiging + productie), Amsterdam, Zoetermeer of Utrecht.