Een Bijbelse rondreis Israël met Israel Idoed is het begin van een onvergetelijke reis naar het Heilige Land. Dit kleine landje is een van de meest opwindende en gevarieerde bestemmingen ter wereld. Als u de gezichten van de gelovigen ziet terwijl ze in groep langs de Via Dolorosa in Jeruzalem lopen, of de Klaagmuur naderen, of voor het eerst de Koepel van de Rots zien, dan weet u direct dat voor veel mensen een reis naar het Heilige Land echt de reis van hun leven is. Een deel van de reden waarom het Heilige Land zo van invloed is, is de spirituele aanleg van bezoekers; zij komen hier om God te zoeken, zich gezegend te voelen. Maar het is ook te danken aan de uiteenlopende architectuur en het archeologisch erfgoed die de beschavingen hebben nagelaten, van de Kanaänieten, Egyptenaren, Assyriërs en Babyloniërs tot de Romeinen, kruisvaarders en Ottomanen.

Wat moet je tijdens een Bijbelse rondreis Israël zeker gaan zien?

Tijdens de Bijbelse rondreis Israël bezoekt u de grootste stad van Israël die betoverend en verbluffend is op zowat elk niveau. Om te beginnen is de oude stad verdeeld in Christelijke, Joodse, Armeense en Islamitische wijken. De westelijke (of Klaag)Muur in het Joodse gebied is zeker een bezoek waard. Als u door de smalle steegjes van de Oude Stad loopt, zult u grote groepen pelgrims tegenkomen die liederen zingen en bidden terwijl ze foto’s nemen, heiligdommen kussen, huilen en lachen. Maar dit is ook een plek waar mensen wonen, eten, slapen en souvenirs verkopen.

Buiten de stadsmuren zijn nog vele andere bezienswaardigheden te vinden, met name de Olijfberg in het oosten en het Israël Museum in het westen – waar je ook een bedwelmende mix van orthodoxe en bloeiende, moderne buurten vindt.

Het ervaren en energieke team van Israël Idoed reizen zal u voorzien van de beste excursies van een ongeëvenaarde waarde.

Beste tijd om te gaan?

Het is meer een kwestie van wanneer niet te gaan. Midden in de zomer is het erg warm, Pasen en Kerstmis zijn erg druk, dus wellicht een idee om deze periode te mijden, tenzij u specifiek deze dagen wilt meemaken en meevieren.